Varför jag älskar Sverige: del 2

I den första delen av den här artikelserien skrev jag om hur jag har rest över 20 olika länder och idag känner mig som en världsmedborgare. Jag behöver resa för att stimulera mina sinnen och att ge bränsle åt min kreativitet. Jag berättade om hur jag blev förälskad i Paris, inspirerades i London och upplevde framtiden i Berlin. Men Stockholm. Sverige. Det var något annorlunda. Stockholm kändes lugnt. Det kändes inte som att det var universums center eller staden man bara MÅSTE vara i. Men inte heller försökte det vara en sådan stad.

Vad gör Sverige speciellt?

De finns inte massor av imponerande landmärken som du tar bilder framför – som Eiffeltornet eller Big Ben – men det kändes som att det var en stad där man kunde leva ett lugnt och behagligt liv. En stad där man lever på ett vackert sätt. Var du lever i ögonblicket och där du njuter av det som väntar på den nästa gatan. Kanske är det en bar. Kanske är det en fiskmarknad eller ett shoppingstråk. Kanske är det ett mysigt café där de serverar varm choklad och ler varje gång du blickar mot kassan.

Människorna, energin & solen

Jag hade tur nog att vara omgiven av några av de mest fantastiska personerna medan jag var i Sverige. Det var verkligen en av de bästa resorna jag har gjort i mitt liv. Och jag har många personer att tacka för det. Och innan vi skiljdes av vid Arlanda kramades vi – så där som man gör i Sverige. Men om vi går tillbaka till när jag först kom till staden. Jag kom till Stockholm central efter att jag tog tåget från Arlanda. Där mötte jag två vänner och vi började att promenera i solen mot en restaurang där vi kunde äta lunch. Då vi passerade en gång under en bro stannade vi för ett par sekunder. Jag vände mig om och lät solen värma upp mitt ansikte då jag på avstånd såg ett par tjejer dansa i solen. Kombinationen av solen och de genuina rörelserna av de här tjejerna fick mig att fundera över vad det var för plats jag hade kommit till. Man var fri här. Det var lugnt här. Solen var inte brännande het utan det var snarare ett silkeslent handslag som strök ens kind. Kanske hade det här något att göra med min uppfattning om yoga. Men det kändes som positiv energi färdades genom hela staden.

Mode i Stockholm

När det kom till kläder kändes det som att någon hade gett ut kläder från COS över hela Stockholm. Det var precis som jag föreställde det. Vackert, underbar och inspirerad minimalism med dämpade toner av grått, svart, vitt grönt och brunt. Jag funderade över att ta fotografier av personerna men då hade jag behövt stanna upp var 5 sekund även om jag stod vid fönstret av en restaurang. Människorna i Stockholm klädde sig som en moodbord på Pintrest med en nordisk touch. Men det var som att de inte ens lade manken till för att klä sig så – det kom naturligt.


Mode i Stockholm