Stockholms gömda pärlor

Gamla stan, Kungsträdgården, Gröna Lund och Skansen är alla självklara platser att besöka om man kommer till Stockholm. För den som inte bor i närheten är dessa garanterade platser man har hört talas om, även för de som bor i eller kring Stockholm är detta kända platser som man återkommer till om och om igen. Här kan man se turister blandas med stockholmarna i ett virrvarr av rörelse, underbara platser där man antingen bara kan sätta sig ner och njuta av en varm sommardag, strosa runt i historisk miljö eller känna adrenalinet ta över i spännande åkattraktioner. Men det är långt ifrån allt staden har att erbjuda, som en av de faktiskt vackraste städerna i världen så finns det platser som är lite mer än bara hotspots.

Mer än bara grönan

Även om Djurgården är hem till både Gröna Lund, Skansen, Cirkus och en mängd andra museer så finns det mycket andra platser som är värda ett besök. Med en spårvagnstur från Sergels torg kan man ta sig ut på Djurgården för en fridfull och underbar promenad förbi Grönan och bort till Beckholmens gamla båtvarv, här kan man antingen sätta sig ner och njuta av de vackra och fridfulla miljön på någon av bryggorna. Härifrån kan man sedan fortsätta sin promenad ut till Waldemars udde för att ta del av någon utställning, alternativt finns Rosendals trädgårdar som väntar. Här kan man plocka sig en vacker blombukett och äta någon av deras fantastiska bakelser.

Mer än bara grönan

SL visar vägen

Tack vare lokaltrafiken i Stockholm så kan man enkelt ta sig till många olika smultronställen som inte nödvändigtvis ligger mitt i stan, med ett SL-kort kan man besöka de flesta ställen utan dyra resor. Kliver man av vid Mariatorget eller Zinkensdamm kan man efter en kort promenad ta sig upp på Skinnarviksberget på Södermalm, här har man en utsikt som heter duga och ingenting som skymmer de underbara solstrålarna. Här kan man avnjuta en god picknick tillsammans med vänner under varma eftermiddagar och kvällar.

Från city kan man också hoppa på någon av båtarna på Sjövägen, dessa tar en över vattnet ut till Nacka och Värmdö. Tar man båten till Nacka Strand kan man kliva av på bryggan i marinan, där kan man sedan finna både spa och restaurang att njuta av och tack vare det härliga utedäcket kan man avnjuta en fantastisk måltid i kvällssolen.

Vackra Vinterviken

Är det en vacker promenad man är ute efter så finns det ett perfekt ställe att åka till, en plats med samma namn som en känd svensk film är Vinterviken lättillgängligt med både buss, tvärbana och tunnelbana. Här tar man sig med hjälp av en kort promenad bort till de vackra omgivningarna där man hittar ett kafé, ett promenadstråk och en trädgård som är fantastiskt fin. Ett utflyktsmål för både stora och små som passar både när det är väldigt mycket sol och lite mer molnigt, trädgården gör sig bra i alla väder. Här anordnas också en rad evenemang med hjälp av deras kulturgrupp, hit kan man komma på grillkvällar med musik och ibland dyker det upp spontanspelningar.

Regnet det bara öser ner

Regnet det bara öser nerMed en svensk sommar kommer alltid regnet, så även i vår vackra huvudstad. Det är inte alltid man kan planera in sin resa efter väder och vind, inte heller kan man alltid förutse när regnet tänkt falla men trots detta behöver det inte innebära att man måste gå sysslolös. Beger man sig till Odenplan en regnig dag kan man besöka världens största gamingcenter, finner du inte ett spel som passar dig på denna plats så finns det nog ingenstans i världen alls. Mellan 10:00 och 8:00 kan man här spela oavsett tidigare vana. Är man ingen gamer på den nivån kan man istället bege sig till någon av de saluhallar som Stockholm har att erbjuda, här kan man smaka på ostar, kolla in alla de olika råvaror som erbjuds samt fisk från hela världen. Till slut kan man sätta sig ner med en kaffe och där låta tiden försvinna med hjälp av spel som passar en själv lite bättre. Här kan jag själv sitta och förlora mig i underhållande spel hos spelo, har jag inte min dator med mig blir det mina dagliga utmaningar hos Pokerstarscasino. Oavsett vilket av alternativen det blir så kan jag spela bort allt regn som faller och kunna ta mig hem så torr som möjligt igen.

Det självklara valet

Man får inte heller glömma bort att nämna en ganska stor självklarhet, shoppingcenter. Här kan man skämma bort sig själv med en ny outfit och ett matchande paraply för att inte blöta ner kläderna. Shoppingcenter ha i regel alltid ett stort utbud av olika restauranger man kan besöka, och en lunch eller middag på tillexempel o´Learys är kul för både honom och henne. En hel del shoppingcenter erbjuder dessutom biografer för den som vill se en film mitt på ljusa dagen. Ja oavsett om det är soligt eller regnet faller så har Stockholm något att erbjuda.