Stockholm på en budget

Stockholm har ett brett utbud av underhållning oavsett vad man gillar att göra, har man en låg budget så spelar det ingen roll. I Stockholm kan man ha kul utan en massa pengar, självklart finns det mycket som kräver pengar, men är man bara uppmärksam och kikar runt ordentligt så kan man hitta en hel del nöjen som inte påverkar plånboken allt för mycket. Kollektivtrafiken är idag inte så dyr som den tidigare har varit, och på bara 30 kronor kommer man genom hela Stockholm. Vill man spendera natten i staden så är det en bra sak att hålla utkik efter erbjudanden, planerar man i tid så kan man komma undan riktigt billigt.

Vandrarhem

Ett alternativ till hotell är vandrarhem som idag inte bara är obekväma våning sängar och dålig standard, nu för tiden är de fräscha och trevliga att spendera en natt eller två på och just den sociala biten med andra besökare är ett stort plus. På både Skeppsholmen och Fridhemsplan kan man hitta fräscha vandrarhem som båda erbjuder dubbelrum. På Skeppsholmen hittar man en nyrenoverad fullriggare som utgör STF af Chapman & Skeppsholmen, denna ligger förtöjd mitt i centrum och erbjuder ett dubbelrum från 260kr per natt. Vill man hellre sova på Fridhemsplan hittar man där STF Fridhemsplan med ett dubbelrum för 226 kronor per natt.

Gratis lärdom

Med sovplats kan det vara dags att ge sig på billiga aktiviteter, och det finns inte bara en av dessa i stan. Gamla stan är nästan ett måste, vare sig det är första gången man besöker Stockholm, om man är en erfaren besökare eller helt enkelt bor här så är Gamla stan alltid lika fin att besöka och promenera genom. Vill man inte ta sig en promenad och njuta av allt det vackra så finns det en mängd olika muséer som erbjuder gratis entré. På medelhavsmuseet kan man ta del av världskulturen och se historiska föremål som kommer från alla världens hörn. Museet satsar på att bejaka världens mångfald och bidra till en hållbar global utveckling.

Natur och medeltid

Naturhistoriska riksmuseet kan man lära sig om hur djuren har utvecklats och lära sig om deras levnad. Här kan man få se skelett från dinosaurier och lära sig om fossiler. Ja det finns gränslöst mycket information på Naturhistoriska museet och både vuxna och barn älskar besök hit. Frågor om rymden besvaras och vid varje besök lär man sig något nytt. Vill man lära sig om en annan typ av historia är Medeltidsmuset ett bra val, här får man lära sig om hur det var att leva i Stockholm under medeltiden och vilka stora viktiga händelser som ägde rum här.

Ett gott mål mat

Efter en dag på stan börjar det bli dags för en middag som smakar bra, och det behöver inte vara dyrt för att det ska smaka. På Chicken Bar kan man hitta hälsosam mat som serveras både till lunch och middag, här kan man få en halv kyckling för 95 kronor och tillbehör för 30-55 kronor. På den franska kvarterskrogen À la Crêpe kan man stilla sin hunger med en matig pannkaka som kallas galette, denna kan vara full med allt från strimlat svenskt kött till kallrökt lax, halloumi och chévre ost. Beroendes på vilket innehåll man väljer kostar dessa mellan 100-200 kronor.