Platserna att se i Stockholm

Stockholm är fantastiskt. Och det finns så många platser att se att man knappt vet var man ska börja. Men en god start är att börja vid Norrmalm som är ett bra val för de som verkligen vill känna pulsen i Sveriges huvudstad. Ett modernt och kommersiellt område som är ett måste för alla de som vill shoppa. Framför allt vill vi tipsa om den mäktiga gatan Drottninggatan. Besökare kommer också älska att promenera genom marknaden vid Hötorget där det finns massor med god mat och vackra blommor som går att köpa. Men, Stockholms mecka när det kommer till Shopping hittas framför allt vid Sergels Torg där de flesta butiker, affärer och andra typer av handelsvaror går att köpa. Det finns också flera häftiga platser för turister att besöka runt torget. Norrmalm är också hem till den kungliga operan och Jakobskyrkan så väl som många andra platser som vi kan rekommendera dig att se. Du kommer dit med enkelhet genom att åka tunnelbanan.

Södermalm för hipsters

Ett annat område som vi kan rekommendera dig om är Södermalm där en revolution har gått igenom av hipsters. Den här platsen kallas av många andra i Sverige som det alternativa Stockholm. Besökare som vill spendera sin semester kan här ta del av flera olika typer av boenden från glamorösa lägenheter till mysiga stugor. Turister kommer också mede enkelhet se att de kommer stöta på flera kända artister, musiker och andra designers i något av de många bohemiska caféerna, trendiga butikerna och coola restaurangerna. För att verkligen uppleva närheten i området så rekommenderar vi dig att promenera ner längst Götgatan där det finns många barer och butiker. Vid Slussen så slingrar sig gatan ner mot Medborgaplatsen som är omgiven av ännu fler barer och restauranger. Olika typer av underhållningsplatser finns också längst gatan.

Djurgården bäst för familjen

Familjer som letar efter en plats i Stockholm som är lugn och avkopplande bör hyra en lägenhet i Djurgården som är ett av de favoritområdena för alla de som inte söker pulsen i storstaden. Här finns det flera olika parker och grönområden för alla de som vill njuta i naturen med närhet till vattnet. Det är den perfekta platsen för att ta långa promenader, ha en picknik i parken eller bara koppla av i solen. Trots att området inte är det största så finns det fortfarande flera olika platser att besöka vare sig du vill se djur vid Skansen, ta del av något av de många museerna som Vasa-museet, ABBA-museet, eller något av de andra museerna som finns i området. Här finns också underhållningsplatsen Gröna Lund där det finns massor av karuseller för stora som små.

Lyxiga Östermalm

Östermalm är en av de mest eleganta och exklusiva delarna av Stockholm och jämförs ofta med New Yorks Upper East Side. Likheterna mellan de två platserna ses direkt av de imponerande byggnaderna och närheten till de mest exklusiva butikerna. Framför allt runt torget vid Stureplan där det finns ett väldigt vackert shoppingcentrum. Här finns också alla de trendigaste klubbarna i Stockholm. Men för dig som älskar mat så kan du vid Östermalmshallen hitta några av de mest delikata luncherna du kan hitta i Stockholm. Östermalm centrerar sig kring flera av deras parker och en av de mest populära parkerna är Humlegården där Kungliga biblioteket finns. Det finns också flera olika museer här.

Lyxiga Östermalm