Hotell i Stockholm

Stockholm är en vacker stad som bjuder på både vackra sevärdheter, gamla byggnader, en fascinerande historia och ett bra uteliv med ett brett utbud av restauranger, barer och klubbar. Detta är också en stor bidragande orsak till Stockholm popularitet från resten av världen och till Stockholm strömmar varje år tusentals turister som vill få sig en glimt av denna vackra kuststad med oändliga val av tidsfördriv och möjligheter.
Till Stockholm reser också många av landets invånare för att jobba och många pendlar från närliggande städer och områden för att jobba i huvudstaden med många val. Den stora populariteten för staden har öppnat upp en inbringande hotellverksamhet som idag är väldigt gedigen och innehållsrik. I Stockholm stora hotellutbud kan man idag hitta större kedjor som Hilton, Best Western samt Scandic men även många individuella hotell som är lite mer småskaliga för att istället kunna vara mer skräddarsydda och hemtrevliga att besöka. I denna artikel kan man läsa om några populära hotell i Stockholm som älskas och uppskattas både av landets invånare men också turister från hela världen.

Grand Hôtel – Blasieholmen

Ett av Stockholms mer uppmärksammade hotel är helt klart Grand Hôtel som inte bara består av en vacker och centralt belägen byggnad utan också lockar med en inbjudande dekoration och inredning, fantastisk mat och hemtrevliga rum i olika prisklasser.  Grand Hôtel som invigdes redan år 1874 är ett femstjärnigt hotell som ligger på Blasieholmen. Tanken bakom denna idag mycket kända byggnad var att många då ansåg att hotellverksamheten i Stockholm var väldigt begränsad om man jämförde med grannländernas storstäder och därefter skapades tanken om att inviga ett hotell i centrala delen av Stockholm som skulle vara i världsklass. Grand Hôtel uppfyller alla dessa krav och idag består hotellet av cirka 300 rum varav 27 är sviter. Man kan också hyra konferenslokaler eller festlokaler i byggnaden som samtliga lockar med en lite äldre design och inredning. Ett mycket fint hotell som alla bör besöka vid minst ett tillfälle. Varför inte för att fira någonting mycket speciellt. Bröllop, smekmånad eller guldbröllop. Hotellet passar alla som vill lyxa till det med en riktigt fint ögonblick och minne.

Hotel C – Centralstationen

Hotel C är ett annat mycket vackert hotell som ligger så centralt som det går och passar perfekt för folk som är på genomresa eller affärsresenärer som behöver ett hotell som ligger så nära centralstationen som möjligt. Detta hotell kan verkligen inte ligga närmare och är ett inbjudande hotell som erbjuder en hel del intressanta tillägg.

Hotel C – Centralstationen

Förutom att hotellet ligger väldigt centralt är det också ett uppskattat hotell tack vare sin omtalade Ice Bar som med sin spännande inredning helt klart bör upplevas. Även om man inte har ett rum på hotellet. Denna bar är som tagen från ispalatset i Norra Sverige och är mycket fascinerande att besöka. Om man är lite mer hungrig än sugen på enbart en förfriskning kan man istället boka bord på deras mycket omtalade restaurang som kallas för Swede Hollow. Här kan man beställa in allting från mindre rätter till huvudrätter och smarriga desserter. Behöver man ett centralt  tillhåll att mellanlanda på är Hotel C perfekt för alla.