Därför älskar jag Sverige: del 1

När du känner djupt inne i ditt hjärta att du är en världsmedborgare – en som reser över hela världen – så känns det så otroligt monotont att leva på samma plats hela tiden. Det är vackert, under en tid, men varje gång jag besöker en ny plats och upplever ett nytt land, en ny kultur, nya människor, får nya rutiner och tar del av en helt annan värld så är det som att lära sig att det finns fler färger än de man känner till. Så för mig var det svart-och-vitt under 16 år. Sedan blev det brunt i London, rött i Paris, lila i Amsterdam, grott i Berling, orange i Porto… och nu är det dags för Sverige. Vilket är den vackraste nyansen av gråt. Och ja, jag associerar städer med färger. Och jag tycker det är superkul att resa till nya platser och upptäcka nya saker och nya människor.

En ny destination

Varje ny destination öppnar upp en ny dörr i mitt huvud. När jag startade den här bloggen hade jag redan besökt ett par länder men jag insåg snart att jag inte hörde hemma på samma plats under en längre period. Jag måste ta mig ut och vidare långt bortom allt jag har sett tidigare. Jag måste se nya platser och bli inspirerad av det nya, det okända och det annorlunda. Det stimulerar min hjärna, min själ, mitt hjärta och det drar ut det bästa ur mig. Att leva så är vad som driver min passion, ger bränsle åt min kreativitet och lär mig så mycket om hur unik och speciell – och stor – världen är och hur många olika sätt det finns att leva som människa och hur vi skiljer oss från varandra.

En ständig överraskning

Sverige var en ständig överraskning och inspiration. Först och främst reste jag dit utan förväntningar och jag reflekterade inte över hur det var innan jag kom dit. Jag kände inte till särskilt mycket om det svenska folket, förutom att alla berättade att de hade en hög levnadsstandard och att det var det mest civiliserade samhället i världen och i Europa. Det är något som visade sig vara en underdrift. De lever med en hög levnadsstandard, och det är det mest civiliserade och vänligaste folket jag har mött hitintills. Det är inte en överdrift utan det är summan av alla de möten jag hade med det svenska folket under den tiden jag var i Stockholm. Något jag aldrig kommer att glömma bort.

Varför jag älskar Sverige

Jag har besökt runt 20 länder i mitt liv och jag älskar Paris för att det är den vackraste staden i världen. Jag älskar London för det känns som den bästa staden att vara en modern artist i samtidigt som det ger dig den kreativa frihet att vara som du vill. Och jag älskar Berlin för de visar hur det känns hur det är att leva i framtiden. Och jag älskar Stockholm därför… Ja, det får du läsa om i nästa del.

Varför jag älskar Sverige