Barnens Stockholm

I en stad fylld med närmre 100 museum, en otrolig restaurang värld och några av de mest unika aktiviteter så är det inte lätt att begränsa det till vad man vill se och göra i Stockholm. Oavsett vad det är man finner intressant så är valen många och det kan vara tufft om man inte har tillräckligt mycket tid på sig för att göra allt det man vill, men då är det tur att det finns andra människor som har testat på det innan och kan ge en recension så man kanske kan lyckas göra just det där allra roligaste eller det som är mest värt sin tid.

Sagor blir till verklighet

Har man barn och är i Stockholm, ja även om man bor där, så finns det några självklarheter som jag reda skrivit om. Både Skansen och Gröna Lund är ställen som man inte får missa, här trivs barnen bra och även vuxna kan vara med och ha kul. Men dessa två är inte de enda valen man har, för de lite yngre barnen kan ett besök till Junibacken vara något som lockar. Här kan både barn och föräldrar ha kul i en värld skapad efter Astrid Lindgrens alla älskade böcker som än idag hänger kvar bland både barn och föräldrar.

Sagotåg för alla

Den kreativa kvinna som skapat karaktärer som Emil, Karlsson på taket, Tjorven och Pippi Långstrump är värd att ha sina verk på en sådan display. Här finns också ett sagotåg man kan åka med på, detta designades av den Kungliga dramatiska teatern och är spännande för alla åldrar. Vill man ta med sig en del av historien hem kan man besöka bokaffären, här är utbudet stort och man kan nästan vara helt säker på att hitta just sin favorit.

Undervattens museum

Mitt emot det alltid så populära Gröna Lund hittar man en typ av levande museum, på Aquaria har man sedan 1991 kunnat uppleva de fantastiska miljöer som här byggts upp. Gå genom den tropiska regnskogen och upplev dess djur, se fiskar från både tropiska och nordiska hav. Regnskogen är gestaltad som den sydamerikanska med dess varma och fuktiga miljö. Man får uppleva både dag och natt, åska och regn i denna simulerade regnskog. I vattnet kan man hitta jätte malar, stingrockor och arowanor, på land finns paddor, insekter och fjärilar.

Hajar på nära håll

Vid det tropiska havet kan man beskåda vackra koraller, anemoner och clownfiskar, ett korallrev där mandarinfiskar, sjögurkor, jättemusslor och putsarräkor finns. Men det är ett ställe i detta biologiska museum som lockar de allra flesta lite mer, i en stor tank där man byggt upp det tropiska havet kan man se hajar simma runt, för den riktigt modiga kan man krypa in i röret av glas och se på medan de simmar rakt över en. En häftig upplevelse ditt barn sent kommer att glömma. Detta kan bli lite svårt att slå men även de svenska fiskarna finns representerade här, man kan i bergsjön se både röding och en laxfors. Ett museum värt att besöka för både barn och vuxna där alla har något att lära sig.