Bada här i Stockholm

Bada här i Stockholm

Sveriges huvudstad erbjuder väldigt mycket när det kommer till kultur, dryck och mat och annat nöje. Staden är känd för sina vackra parker och många grönområden som till skillnad från andra större städer är skyddade och välbevarade. Stockholm är en stad som är lika aktuell under årets alla månader och där man hittar alltid spännande saker att göra och ett av dem allra bästa nöjena är naturligtvis att bada. Staden har ett fantastiskt utbud av bad både när det kommer till bassänger men också ständer och klippbad. Denna artikel kommer att handla om några av stadens allra bästa badplatser, både bassänger men också utomhusbad.

I Stockholm har man aldrig långt till ett svalkande bad

 

Tack vare Stockholms fantastiska position där man hittar Mälaren, Östersjön men också flera mindre sjöar så finns det verkligen gott om vatten i staden. Stockholm har ett flertal badhus som erbjuder både utomhusbassänger men också inomhus. Det största och mest besökta är Eriksdalsbadet som ligger vid Skanstull. Landets kanske främsta arena för vattensport och simning som har flera olika inomhus men också utomhusbassänger och även avdelningar för simhopp och likande. Badhuset är mycket populärt både vinter men också sommartid. Flatenbadet är en sjö som befinner sig nära området Skarpnäck och erbjuder en fanatisks strand där man hittar bryggor, hopptorn och annat skoj. Området är väl utvecklat och det finns flera olika faciliteter på området. Badet är extremt populärt på sommaren och man kan verkligen förstå varför, Flatenbadet är också Stockholms kanske renaste badsjö. Ett annat väldigt polärt strandbad är Tanto som ligger centralt på Södermalm.

 

Med en sandstrand, caféer, minigolf och annat så är detta verkligen ett bad för alla. Tanto är generellt väldig populärt bland Stockholmare och då främst dom yngre så räkna med mycket musik, skratt och glädje. Långholmens klippbad är ett annat väldigt populärt bad även det på Södermalm. Precis som namnet antyder så är det främst klippbad men det finns även två mindre sandstränder och precis som på Tanto så finns det caféer, restauranger och annat i området. Badet är något mindre än Tanto men ack lika populärt. Vanadisbadet är ett utomhusbad i centrala Stockholm, närmare sagt Vasastan. Badet består då av flera olika bassänger där det finns särskilda bassänger för barn. Hela anläggningen är rätt ny då man för ett par år sedan rustade upp hela badet och där man även öppnade caféer, butiker och andra sporthallar i anslutning. Är man sugen på att sola och bada mitt i staden så är Vanadisbadet stället för dig.

Badplats

Fredhällsklipporna är en klassiskt och väldigt populär badplats som består av klippbad. Klipporna är släta och fina varför det gör sig perfekt för att sola och bada eller varför inte grilla. På området finns det även ett café och badet är väldigt populärt och vid varma sommardagar är det bra att vara här i god tid för att ens hitta en ledig plats. Fredhällsklipporna befinner sig på Kungsholmen. Järvabadet är en anläggning som består av tre utomhusbassänger där det även finns plats för att grilla, café och annat skoj. Badet drivs av Stockholms stad och det finns personal på plats. Badet är mycket populärt bland barn och ungdomar och kan vara ett fantastiskt badställe om man är trött på staden. Järvabadet befinner sig i området Järva i Spånga-Tensta. Detta är endast några av alla Stockholms guldkorn och man ska absolut inte missa skärgården med dess alla härliga stränder och klippor.

Badplats
Badplats